Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z kaszanki i ciasta francuskiego.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1048
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104866
Składniki
Przygotowanie farszu: Na patelni rozgrzać masło i dodać do niego trochę oleju, żeby się nie spaliło. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, poczekać aż się zeszkli, potem dodać kaszankę, wyjętą z flaka i pokrojoną w plastry. Rozdrobnić ją widelcem i chwilę podsmażyć z cebulą. Dodać gruszkę startą na grubej tarce, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Wyjmujemy ciasto francuskie z lodówki,wycinamy kwadraty o wielkości wg.uznania.Na jeden kwadrat nakładamy wystudzony farsz i przykrywamy drugim kwadratem i dobrze zaklejamy na bokach.Gotowe kopertki smarujemy żółtkiem z wodą.. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C i pieczemy 20 minut. Wyciągamy i podajemy najlepiej lekko ciepłe.Smacznego!