Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinny rarytas, rewelacyjny pomysł na imprezę!!!!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11024
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11024
Składniki
Pomidory (można je wcześniej obrać ze skórki) i mozzarelle kroimy w plastry takiej samej grubości. Tak przygotowane składniki układamy na półmisku na przemian ( tak jak na zdjęciu).
Obieramy 5 ząbków czosnku. Ze względu na to, że moja rodzina uwielbia czosnek dodaję nawet 8 ząbków. Do shakera, albo po prostu do słoika wlewamy olej, dodajemy ocet jabłkowy, wsypujemy bazylię suszoną i vegetę oraz wciskamy czosnek. Całość mieszamy, aż do uzyskania mlecznego koloru.
Taki sosik wylewamy na wcześniej przygotowane pomidory z mozzarellą. Całość dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.