Do góry

Przekąski Przepis na:

pomidory z mozzarellą

pomidory z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 5577

Rodzinny rarytas, rewelacyjny pomysł na imprezę!!!!

Składniki

  • 3 duże pomidory (najlepiej malinowe)
  • 3 mozzarelle
  • 2 czubate łyżeczki vegety czerwonej
  • 2 -3 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/3 szklanki oleju lub oliwy
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 5 ząbków czosnku
  • liście świeżej bazylii
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomidory (można je wcześniej obrać ze skórki) i mozzarelle kroimy w plastry takiej samej grubości. Tak przygotowane składniki układamy na półmisku na przemian ( tak jak na zdjęciu).

  2. Obieramy 5 ząbków czosnku. Ze względu na to, że moja rodzina uwielbia czosnek dodaję nawet 8 ząbków. Do shakera, albo po prostu do słoika wlewamy olej, dodajemy ocet jabłkowy, wsypujemy bazylię suszoną i vegetę oraz wciskamy czosnek. Całość mieszamy, aż do uzyskania mlecznego koloru.

  3. Taki sosik wylewamy na wcześniej przygotowane pomidory z mozzarellą. Całość dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 stycznia 2015 Lubię tę sałatkę, a z czosnkiem jeszcze nie robiłam:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń