Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 699
Dodano: 07.02.2018
Odsłon: 4696
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Makrelę układamy w misce i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Ryż gotujemy na półmiękko, odcedzamy i studzimy. Cebulkę podsmażamy na łyżce masła. Rybę wyjmujemy z mleka i obieramy ze skóry i ości. Do osobnej miski wlewamy śmietankę, 3 łyżki mleka spod ryby i dodajemy bułkę tartą, a następnie mieszamy. Ryż, rybę, jajka na twardo, cebulę oraz bułkę mielimy w maszynce. Powstałą masę ucieramy z pietruszką, surowym jajkiem i przyprawami. Gotową masę przekładamy do formy pasztetowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

karolinucha 23 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Zamierzam dzisiaj zrobić ten rarytas :-). mam tylko pytanie czy przemielić rybę i ryż maszynką do mięsa, czy raczej zblendowac? Na jakiej wielkości formę jest ten przepis i czy można zrobić z podwójnej porcji, żeby był wyższy? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam - rewelacja. Zamówienie złożone przez męża i rodzinkę syna na ponowny "wypiek". Zrobiłam z ryżem, teraz wypróbuję z kaszą jaglaną - moją ulubioną. Dzięki za ten przepis. Odpowiedzi: 3 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 07 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Dla mnie BOMBA, bo co może powiedzieć "ryboholik"? xDŚwietny przepis, do wykorzystania niebawem :D Odpowiedzi: 3 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz