Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Obierz cebule i czosnek, posiekaj. Papryki przekrój wzdłuż. Usuń środki z pestkami. Strąki opłucz wraz z dymkami potnij na kawałki. Fasolkę oczyść. Wrzuć do wrzącej, posolonej wody. Gotuj 2 minuty. Odcedź. 2.Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć czosnek i cebulę. Usmaż na szklisto. Dołóż grzyby. Mieszając smaż razem ok. 7 minut. Oprósz curry i mąką, zasmaż. Na patelnię wlej szklankę wody. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 8 minut. Dolej śmietankę. Przypraw do smaku sosem sojowym i miodem. Duś kolejne 5 minut. 3.Na drugiej patelni rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane uprzednio warzywa. Smaż 6 minut. Dołóż do grzybów. Mocno podgrzej. Potrawkę przypraw solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)