Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna dla osób, które wolą wytrawne przekąski
papilotki do muffinek, forma do muffinek
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
jajka dokładnie roztrzep, dodając stopniowo śmietanę i olej.
Składniki suche dodaj do masy jajecznej i dobrze wymieszaj( nie potrzeba miksera, można wymieszać wszystko łyżką.) Ciasto powinno być dość zwarte i gęste.
po łyżce ciasta nakładaj do papilotek umieszczonej w foremce do muffinów (nie więcej, bo ciasto rosnąc w piekarniku może wypłynąć poza foremkę) Na wierzchu każdej porcji ciasta ułóż pokrojone połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe oraz kilka kawałków sera feta (może być też ser lazur) i pokrojone w piórka czerwonej cebuli. Wciśnij je lekko w ciasto
Formę wstaw na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210 stopni