Smakowite proziaczki, bardzo dobre do kawki lub herbatki.
Proziaczki
Składniki
- Maka 40 dag
- Jajko
- Kefir 240 ml
- Cukier 10 dag, mniej jeżeli lubi ktoś mniej słodsze
- Szczypta soli
- Soda oczyszczona 1 łyzeczka
Składniki
- Maka 40 dag
- Jajko
- Kefir 240 ml
- Cukier 10 dag, mniej jeżeli lubi ktoś mniej słodsze
- Szczypta soli
- Soda oczyszczona 1 łyzeczka

Etapy przygotowania
Z wszystkich składników zarobić ciasto. Jak będzie się lepić, można podsypać troszkę maka.
Po wyrobieniu ciasta zrobic małe placki i trochę rozwałkować.

Smażyć na wolnym ogniu na oleju, lub smalcu. SMACZNEGO!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 237

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 106
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 237

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 106



Składniki
- Maka 40 dag
- Jajko
- Kefir 240 ml
- Cukier 10 dag, mniej jeżeli lubi ktoś mniej słodsze
- Szczypta soli
- Soda oczyszczona 1 łyzeczka
Z wszystkich składników zarobić ciasto. Jak będzie się lepić, można podsypać troszkę maka.
Po wyrobieniu ciasta zrobic małe placki i trochę rozwałkować.
Smażyć na wolnym ogniu na oleju, lub smalcu. SMACZNEGO!!!
Pyszne placuszki :)
Pyszne placuszki dobre i na śniadanko i na podwieczorek:)