Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka przekąska z ciastem francuskim w roli głównej. Dla niespodziewanych gości przygotujesz ją w kilka minut. Polecam
nóź, blaszka, papier do pieczenia, widelec, szklanka na białko,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Składniki
Czas przygotowania 15 minut + czas pieczenia około 20 minut. Ciasto francuskie rozwinąć pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat nałożyć keczup, rozsmarować zostawiając wolne brzegi. Na ketchup nałożyć porcje startego sera oraz plaster szynki, zwinąć ciasno w rulon. Końcówki zagnieść widelcem . Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia składaniem do dołu. Po złożeniu zwinięciu wszystkich kwadratów górę posmarować rozbełtanym białkiem. ( ja smaruję pędzelkiem silikonowym). Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut do ładnego zrumienienia. Fajnie smakują polane ketchupem . Smaczne jak na ciepło tak i na zimno. Smacznego
Nałożenie ketchupu i sera.
Nałożenie szynki.
Przygotowanie do pieczenia.
Przekąski gotowe do podania.