Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy przekąski z ciasta francuskiego dlatego bardzo często je przygotowuję. Dzisiaj bardzo prosta, smaczna przekąska składająca się z szynki sera żółtego i ketchupu. W czasie jedzenia lubię rozciągający się ser i chrupiące, rozpływające się w ustach ciasto. POLECAM
blaszka, papier dopieczenia, nóż,
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 113
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5678
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2710
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 113
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5678
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2710
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. C Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki trochę wcześniej od rozpoczęcia praccy, rozwijamy i kroimy na kwadraty . Na każdy kwadrat nakładamy plasterek szynki i plasterek sera, polewamy ketchupem , a następnie ciasno zwijamy. Gotowe ruloniki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, delikatnie nacinamy , gorę smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 - 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Przygotowane ruloniki o do pieczenia.
Pyszna przekąska gotowa do podania.