Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy przekąski z ciasta francuskiego dlatego bardzo często je przygotowuję. Dzisiaj bardzo prosta, smaczna przekąska składająca się z szynki sera żółtego i ketchupu. W czasie jedzenia lubię rozciągający się ser i chrupiące, rozpływające się w ustach ciasto. POLECAM
blaszka, papier dopieczenia, nóż,
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5669
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5669
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. C Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki trochę wcześniej od rozpoczęcia praccy, rozwijamy i kroimy na kwadraty . Na każdy kwadrat nakładamy plasterek szynki i plasterek sera, polewamy ketchupem , a następnie ciasno zwijamy. Gotowe ruloniki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, delikatnie nacinamy , gorę smarujemy rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 - 20 minut na złoty kolor. Smacznego
Przygotowane ruloniki o do pieczenia.
Pyszna przekąska gotowa do podania.