Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska z cukinii

Przekąska z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 420 Ocena: 5742

Dodano:

Odsłon: 793

Świetnie nadaje się na małe przyjęcie w ogrodzie. Zapewniam, że zrobi wrażenie. A wykonanie łatwe i stosunkowo szybkie. Polecam.

Składniki

  • 1 dość duża cukinia
  • 1 jajko wiejskie
  • 2 pomidory
  • 1 papryka (kolor obojętny)
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag żółtego sera np. gouda
  • przyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostra
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przekąska z cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć i pokroić na 1.5-2 cm krążki. Wydrążyć miąższ. Tak przygotowane krążki ułożyć na blaszce zaopatrzonej w papier do pieczenia.
    Miąższ cukinii pokroić na cząstki. Tak samo pokroić umytą paprykę, papryczkę chili i pomidory. Czosnek przepuścić przez praskę. Wbić jajko. Dodać przyprawy. Całość wymieszać. Farszem napełnić wydrążone krążki cukinii.
    Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 st. C około 50 minut. 10 minut przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń