Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zabawne przekąski
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2939
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4437
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 533
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27601
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2939
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4437
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 533
Składniki
Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Pora oczyszczamy i drobno kroimy.
W misce łączymy pokrojonego pora i rozgniecione żółtka. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Z oliwek odcinamy końcówki (to będą korpusy pająków). Resztę kroimy w półplasterki (na nóżki).
Połówki jajek układamy na talerzu, napełniamy farszem. Na każdym układamy pajączki z oliwek.
Mandarynki obieramy. Z ogórka wykrawamy łodygi. Wciskamy do otworów w owocach, tworząc "dynie".