Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zabawne przekąski
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Składniki
Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Pora oczyszczamy i drobno kroimy.
W misce łączymy pokrojonego pora i rozgniecione żółtka. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Z oliwek odcinamy końcówki (to będą korpusy pająków). Resztę kroimy w półplasterki (na nóżki).
Połówki jajek układamy na talerzu, napełniamy farszem. Na każdym układamy pajączki z oliwek.
Mandarynki obieramy. Z ogórka wykrawamy łodygi. Wciskamy do otworów w owocach, tworząc "dynie".