Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i zdrowo.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10519
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5988
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1070
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8005
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10519
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5988
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1070
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8005
Składniki
Pasta z awokado z tuńczykiem : Tuńczyka odsączyłem , rozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki.
Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy z nich wąską łyżeczką. Miąższ dodałem do sera , doprawiłem przyprawami. Wydrążone kawałki cukinii wypełniłem nadzieniem i przed podaniem wstawiłem na godzinę do lodówki