Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Pasta z awokado z tuńczykiem : Tuńczyka odsączyłem , rozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki.
Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy z nich wąską łyżeczką. Miąższ dodałem do sera , doprawiłem przyprawami.
Wydrążone kawałki cukinii wypełniłem nadzieniem i przed podaniem wstawiłem na godzinę do lodówki
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 14 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszna kolacja i jak podana !!!5 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 14 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Ja się wpraszam na taką kolację ;) Propozycja wyśmienita :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

mimiwiki 13 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Awokado bardzo lubię, cukinię uwielbiam, zabieram po "kawałku" do degustacji :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

lidka5x5 13 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Jedząc jedno awokado dziennie obniżamy sobie cholesterol.I to jest sposób na zdrowie :)7 Kto głosował? | Odpowiedz