Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad
Krok pierwszy Kapustę opłucz, oczyść z zewnętrznych, uszkodzonych liści. Główkę włóż na 6-8 minut do posolonego wrzątku. Następnie wyjmij, osącz, przestudź. Zdejmij conajmniej 8 największych liści. Z każdego liścia ostrożnie zetnij najgrubsze nerwy, uważając, aby nie przebić go na wylot. Liście posmaruj odrobiną miękkiego masła. - Krok drugi Pstrągi dokładnie opłucz z zewnątrz i od środka. Osusz papierowym ręcznikiem. Sparz limonki, cienko obierz ze skórki, a z miąższu wyciśnij sok. Sokiem skrop ryby z zewnątrz i od środka. Oprósz solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym. Odłóż na kilka minut. W tym czasie cebulę i pomidory pokrój w grube plastry. - Krok trzeci Do środka każdego pstrąga włóż po kilka plasterków pomidora i cebuli, po małej gałązce rozmarynu i kawałku skórki z limonki. Obierz czosnek. Zobki pokrój w plastry i również umieść w środku ryby. Następnie pstrągi opanieruj w posiekanych ziołach. Tak przygotowane przykryj i wstaw na około 20 minut do lodówki. - Krok czwarty Następnie każdą z ryb ułóż na 2-3 liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową. Piecz na grillu ok. 30 minut. Ewentualnie pstrągi w kapuście ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryj kawałkami masła, podlej 3 łyżkami wody i piecz 25 minut w temp 200°C. Podaj z ziemnniakami.
Propozycja na aromatycznego, pieczonego pstrąga, otulonego wyrazistą marynatą...
Odsłon: 14017
Pstrag marynowany w koperku i cytrynie, smazony na maselku. Mmmmmmm Do tego...
Odsłon: 1609
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 77
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 737
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2545
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 15167
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 77
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 737
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 2545
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 15167
Składniki
Krok pierwszy Kapustę opłucz, oczyść z zewnętrznych, uszkodzonych liści. Główkę włóż na 6-8 minut do posolonego wrzątku. Następnie wyjmij, osącz, przestudź. Zdejmij conajmniej 8 największych liści. Z każdego liścia ostrożnie zetnij najgrubsze nerwy, uważając, aby nie przebić go na wylot. Liście posmaruj odrobiną miękkiego masła. - Krok drugi Pstrągi dokładnie opłucz z zewnątrz i od środka. Osusz papierowym ręcznikiem. Sparz limonki, cienko obierz ze skórki, a z miąższu wyciśnij sok. Sokiem skrop ryby z zewnątrz i od środka. Oprósz solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym. Odłóż na kilka minut. W tym czasie cebulę i pomidory pokrój w grube plastry. - Krok trzeci Do środka każdego pstrąga włóż po kilka plasterków pomidora i cebuli, po małej gałązce rozmarynu i kawałku skórki z limonki. Obierz czosnek. Zobki pokrój w plastry i również umieść w środku ryby. Następnie pstrągi opanieruj w posiekanych ziołach. Tak przygotowane przykryj i wstaw na około 20 minut do lodówki. - Krok czwarty Następnie każdą z ryb ułóż na 2-3 liściach kapusty. Przykryj kawałkami masła i zawiń w folię aluminiową. Piecz na grillu ok. 30 minut. Ewentualnie pstrągi w kapuście ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryj kawałkami masła, podlej 3 łyżkami wody i piecz 25 minut w temp 200°C. Podaj z ziemnniakami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Przekąski
Śledzie w ziołach prowansalskich
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Latem kalafiora można jeść niemal bez przerwy. Cudownie smakuje solo, ugotowa...
Odsłon: 201
Śledzie w ziołach prowansalskich
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 202