Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto parzone przygotowałam z mąki orkiszowej. Z podanej ilości wyszło 16 szt. Takie ptysie można nadziewać na wytrawnie lub na słodko, kremem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Wodę, mleko zagotuj z masłem, dodaj mąkę i szybko mieszaj az składniki się połączą ok 2-3 minuty a ciasto będzie błyszczące Odstaw i ostudź Wbijaj jaja po jednym i miksuj do momentu powstania jednolitego, gęstego ciasta Przełóż je do rękawa cukierniczego za pomocą szpatuły Nastepnie wyciskaj z rękawa cukierniczego małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub matę do pieczenia Można je przed pieczeniem posypać gruboziarnistą solą pieprzem i sezamem lub makiem
Piec 30minut w 170 stC Po upieczeniu przełożyć na kratkę i nadziewać słodkim kremem lub na wytawnie np pieczarkami.