Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto parzone przygotowałam z mąki orkiszowej. Z podanej ilości wyszło 16 szt. Takie ptysie można nadziewać na wytrawnie lub na słodko, kremem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7734
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2789
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7734
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2789
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Wodę, mleko zagotuj z masłem, dodaj mąkę i szybko mieszaj az składniki się połączą ok 2-3 minuty a ciasto będzie błyszczące Odstaw i ostudź Wbijaj jaja po jednym i miksuj do momentu powstania jednolitego, gęstego ciasta Przełóż je do rękawa cukierniczego za pomocą szpatuły Nastepnie wyciskaj z rękawa cukierniczego małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub matę do pieczenia Można je przed pieczeniem posypać gruboziarnistą solą pieprzem i sezamem lub makiem
Piec 30minut w 170 stC Po upieczeniu przełożyć na kratkę i nadziewać słodkim kremem lub na wytawnie np pieczarkami.