Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto parzone przygotowałam z mąki orkiszowej. Z podanej ilości wyszło 16 szt. Takie ptysie można nadziewać na wytrawnie lub na słodko, kremem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5810
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5810
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9626
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 288
Składniki
Wodę, mleko zagotuj z masłem, dodaj mąkę i szybko mieszaj az składniki się połączą ok 2-3 minuty a ciasto będzie błyszczące Odstaw i ostudź Wbijaj jaja po jednym i miksuj do momentu powstania jednolitego, gęstego ciasta Przełóż je do rękawa cukierniczego za pomocą szpatuły Nastepnie wyciskaj z rękawa cukierniczego małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub matę do pieczenia Można je przed pieczeniem posypać gruboziarnistą solą pieprzem i sezamem lub makiem
Piec 30minut w 170 stC Po upieczeniu przełożyć na kratkę i nadziewać słodkim kremem lub na wytawnie np pieczarkami.