Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie z karpia.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 241
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4823
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44860
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 241
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4823
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44860
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 479
Składniki
Wykonanie: Karpia dokładnie oczyścić, pokroić w dzwonka i zmielić dwa razy z jedną cebulą. Przełożyć do miski, dodać bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, imbir i jajko. Wyrobić dokładnie masę i zwilżonymi dłoniami formować pulpety. W garnku zagotować 11/2 litra wody, włożyć drugą cebulę, marchewkę, listek laurowy, ziele angielskie, posolić do smaku i ugotować wywar. Do wywaru włożyć przygotowane pulpety i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 35 minut. Następnie łyżką cedzakową wyjąć pulpety i ułożyć na półmisku. Po czym przecedzić wywar przez gęste sito lub przez gazę. Do wywaru dodać rozpuszczoną w ½ szklance zimnego wywaru żelatynę, zagotować i jeszcze raz przecedzić. Zalać pulpety, ozdobić marchewką, schłodzić i podawać z pieczywem i startym chrzanem.