Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie z karpia.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3641
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 452
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1910
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3641
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 452
Składniki
Wykonanie: Karpia dokładnie oczyścić, pokroić w dzwonka i zmielić dwa razy z jedną cebulą. Przełożyć do miski, dodać bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, imbir i jajko. Wyrobić dokładnie masę i zwilżonymi dłoniami formować pulpety. W garnku zagotować 11/2 litra wody, włożyć drugą cebulę, marchewkę, listek laurowy, ziele angielskie, posolić do smaku i ugotować wywar. Do wywaru włożyć przygotowane pulpety i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 35 minut. Następnie łyżką cedzakową wyjąć pulpety i ułożyć na półmisku. Po czym przecedzić wywar przez gęste sito lub przez gazę. Do wywaru dodać rozpuszczoną w ½ szklance zimnego wywaru żelatynę, zagotować i jeszcze raz przecedzić. Zalać pulpety, ozdobić marchewką, schłodzić i podawać z pieczywem i startym chrzanem.