Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie z karpia.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Karpia dokładnie oczyścić, pokroić w dzwonka i zmielić dwa razy z jedną cebulą. Przełożyć do miski, dodać bułkę tartą, sól i pieprz do smaku, imbir i jajko. Wyrobić dokładnie masę i zwilżonymi dłoniami formować pulpety. W garnku zagotować 11/2 litra wody, włożyć drugą cebulę, marchewkę, listek laurowy, ziele angielskie, posolić do smaku i ugotować wywar. Do wywaru włożyć przygotowane pulpety i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 35 minut. Następnie łyżką cedzakową wyjąć pulpety i ułożyć na półmisku. Po czym przecedzić wywar przez gęste sito lub przez gazę. Do wywaru dodać rozpuszczoną w ½ szklance zimnego wywaru żelatynę, zagotować i jeszcze raz przecedzić. Zalać pulpety, ozdobić marchewką, schłodzić i podawać z pieczywem i startym chrzanem.