Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałem Panstwu polecić fantastyczne racuchy z jabłkami. Jest to proste do wykonania danie a naprawde daje dużo rozkoszy podniebieniu. Moja 5-cio letnia córeczka je uwielbia i często robie je jako deser na niedzielny obiad. Można je podawać na ciepło i zimno.
Do mąki stopniowo dodajemy jajka i mleko ciągle mieszając aż powstanie płynne ciasto podobnej konsystencji jak na naleśniki. Dodać szczypte soli i wymieszać. Jabłka obrać i pokroić na plastry grubości ok 8 mm. Wykroić środki. Pokrojone jabłka skropić rumem i posypać niewielką ilością cukru pudru i cynamonem. Odstawić na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy taką ilość oleju żeby racuchy w nim pływały. Zanurzamy jabłka w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron następnie odsączamy na papierowym ręczniku. Można upieczone racuchy ewentualnie dosłodzić jeszcze cukrem pudrem , ale to już według indywidualnych potrzeb. Życze smacznego...
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 111
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27051
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 154
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 858
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 111
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27051
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 775
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 154
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 858
Składniki
Do mąki stopniowo dodajemy jajka i mleko ciągle mieszając aż powstanie płynne ciasto podobnej konsystencji jak na naleśniki. Dodać szczypte soli i wymieszać. Jabłka obrać i pokroić na plastry grubości ok 8 mm. Wykroić środki. Pokrojone jabłka skropić rumem i posypać niewielką ilością cukru pudru i cynamonem. Odstawić na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy taką ilość oleju żeby racuchy w nim pływały. Zanurzamy jabłka w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron następnie odsączamy na papierowym ręczniku. Można upieczone racuchy ewentualnie dosłodzić jeszcze cukrem pudrem , ale to już według indywidualnych potrzeb. Życze smacznego...
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 244
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 460