Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałem Panstwu polecić fantastyczne racuchy z jabłkami. Jest to proste do wykonania danie a naprawde daje dużo rozkoszy podniebieniu. Moja 5-cio letnia córeczka je uwielbia i często robie je jako deser na niedzielny obiad. Można je podawać na ciepło i zimno.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1663
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1452
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1663
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1452
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1626
Składniki
Do mąki stopniowo dodajemy jajka i mleko ciągle mieszając aż powstanie płynne ciasto podobnej konsystencji jak na naleśniki. Dodać szczypte soli i wymieszać. Jabłka obrać i pokroić na plastry grubości ok 8 mm. Wykroić środki. Pokrojone jabłka skropić rumem i posypać niewielką ilością cukru pudru i cynamonem. Odstawić na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy taką ilość oleju żeby racuchy w nim pływały. Zanurzamy jabłka w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron następnie odsączamy na papierowym ręczniku. Można upieczone racuchy ewentualnie dosłodzić jeszcze cukrem pudrem , ale to już według indywidualnych potrzeb. Życze smacznego...