Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałem Panstwu polecić fantastyczne racuchy z jabłkami. Jest to proste do wykonania danie a naprawde daje dużo rozkoszy podniebieniu. Moja 5-cio letnia córeczka je uwielbia i często robie je jako deser na niedzielny obiad. Można je podawać na ciepło i zimno.
Przepis dnia
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 4216
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...
Odsłon: 2006
Delikatne mięso z polędwicy uzupełnione warzywami stanowi wyśmienite danie ob...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 4216
Bardzo często jest problem z sałatką do dania głównego. I wtedy wkracza do dz...
Odsłon: 2006
Delikatne mięso z polędwicy uzupełnione warzywami stanowi wyśmienite danie ob...
Odsłon: 76
Składniki
Do mąki stopniowo dodajemy jajka i mleko ciągle mieszając aż powstanie płynne ciasto podobnej konsystencji jak na naleśniki. Dodać szczypte soli i wymieszać. Jabłka obrać i pokroić na plastry grubości ok 8 mm. Wykroić środki. Pokrojone jabłka skropić rumem i posypać niewielką ilością cukru pudru i cynamonem. Odstawić na ok. 10 minut. Na patelni rozgrzewamy taką ilość oleju żeby racuchy w nim pływały. Zanurzamy jabłka w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron następnie odsączamy na papierowym ręczniku. Można upieczone racuchy ewentualnie dosłodzić jeszcze cukrem pudrem , ale to już według indywidualnych potrzeb. Życze smacznego...