Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna dla wielbicieli ciast szpinakowych rolada z wędzonym łososiem i twarożkiem czosnkowym. Roladę robiłam trzeci raz ponieważ zasmakowała mojej rodzince.
mikser, łyżka drewniana, blaszka, papier do pieczenia
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 247
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 394
Polecam.
Odsłon: 800
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 247
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 394
Polecam.
Odsłon: 800
Składniki
Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli z 5 jaj. Do ubitej piany cały czas ubijając dodać żółtka, następnie przesiać 3 łyżki mąki, rozmrożony odciśnięty z nadmiaru wody szpinak i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Doprawić do smaku pieprzem , czosnkiem oraz przyprawą uniwersalną. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 - 170 stopniach około 15 minut. Po upieczeniu zawinąć w ściereczkę do wystudzenia. Na wystudzony biszkopt szpinakowy rozsmarować twarożek czosnkowy. Na jednym brzegu ułożyć wzdłuż dłuższego boku kawałki łososia wędzonego i zwinąć w roladę. Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na dwie godziny. Po wyjęciu kroimy w 1,5 cm krążki. Podajemy jako przekąskę.