Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki naleśnikowe z szynką i serem to pyszne i proste przekąski, które sprawdzą się idealnie na każdej imprezie – urodzinowej, świątecznej, sylwestrowej. Wszyscy zakochają się w nich od pierwszego wejrzenia! W końcu każdy uwielbia pizzę, a użycie naleśników zamiast klasycznego ciasta dodaje daniu polskiego akcentu.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 117
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 804
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 117
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 804
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajko w mleku. Dodaj mąkę i cukier. Dobrze zmiksuj wszystko na gładką masę. Wlej chłodne, roztopione masło. Ponownie wymieszaj. Rozgrzej suchą patelnię. Nakładaj po łyżce masy, rozprowadzając ją na całej powierzchni. Smaż naleśnika na złoty kolor, przez ok. 1-2 minuty z każdej strony. Smaż naleśniki do momentu wykończenia masy.
Przygotuj nadzienie. Każdy naleśnik kładź przed sobą i posmaruj go 1 łyżką passaty pomidorowej. Posyp równomiernie odrobiną wszystkich przypraw. Na sosie połóż po 1-2 plasterki szynki, umieszczając je bliżej jednej z krawędzi. Wierzch posyp równomiernie tartą mozzarellą. Zwiń naleśnik w rulonik i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, łączeniem do dołu. Powtórz czynność na pozostałych naleśników.
Upiecz roladki. Naleśniki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza. Podpiekaj je przez 5 minut, tylko do roztopienia sera. Wyjmij naleśniki i pokrój je w paski o grubości ok. 3 cm. Kładź roladki poziomo na blaszce z papierem do pieczenia. Wstaw całość ponownie do piekarnika na kolejne 10-15 minut, do ładnego zrumienienia. Roladki naleśnikowe z szynką i serem podawaj na ciepło, od razu po przyrządzeniu.