Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z cukinii

Roladki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 164

Dodano:

Odsłon: 6456

Tak naprawdę środek roladek może być różny, ale dzisiaj zaproponuję roladki z cukinii z wkładką twarożkową.

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1/2 kostki twarogu półtłustego
  • 2 łyżki smietany
  • 4 rzodkiewki
  • kawałek swieżego ogórka
  • 1/2 małej cebulki lub szczypiorku
  • przyprawy: sól, pierprz, ostra papryka, zioła prowansalskie
  • olej do smażenia cukini
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie paseczki. Można użyć obieraczki do warzyw, jeżeli jest wystarczająco szeroka. Jeżeli nie, to trzeba poradzić sobie nożem.

    2. Na patelni grilowej lub zwykłej usmażyć paski cukini na małej ilości oleju. Cukinia musi się zrumienić i zmięknąć. Odstawić na bok na ręczniku papierowym.

    3. Rzodkiewkę, ogórka, cebulę/szczypiorek drobno pokroić dodać do twarogu i śmietany. Doprawić przyprawami.

    4. Faszerować paski cukini twarożkiem, zawijać i spinać wykałaczką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń