Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak naprawdę środek roladek może być różny, ale dzisiaj zaproponuję roladki z cukinii z wkładką twarożkową.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 162
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 23
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 132
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 162
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 23
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 132
Składniki
1. Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie paseczki. Można użyć obieraczki do warzyw, jeżeli jest wystarczająco szeroka. Jeżeli nie, to trzeba poradzić sobie nożem. 2. Na patelni grilowej lub zwykłej usmażyć paski cukini na małej ilości oleju. Cukinia musi się zrumienić i zmięknąć. Odstawić na bok na ręczniku papierowym. 3. Rzodkiewkę, ogórka, cebulę/szczypiorek drobno pokroić dodać do twarogu i śmietany. Doprawić przyprawami. 4. Faszerować paski cukini twarożkiem, zawijać i spinać wykałaczką.