Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak naprawdę środek roladek może być różny, ale dzisiaj zaproponuję roladki z cukinii z wkładką twarożkową.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416550
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416550
Składniki
1. Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie paseczki. Można użyć obieraczki do warzyw, jeżeli jest wystarczająco szeroka. Jeżeli nie, to trzeba poradzić sobie nożem. 2. Na patelni grilowej lub zwykłej usmażyć paski cukini na małej ilości oleju. Cukinia musi się zrumienić i zmięknąć. Odstawić na bok na ręczniku papierowym. 3. Rzodkiewkę, ogórka, cebulę/szczypiorek drobno pokroić dodać do twarogu i śmietany. Doprawić przyprawami. 4. Faszerować paski cukini twarożkiem, zawijać i spinać wykałaczką.