Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak naprawdę środek roladek może być różny, ale dzisiaj zaproponuję roladki z cukinii z wkładką twarożkową.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 578
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 54
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 578
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 246
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 54
Składniki
1. Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie paseczki. Można użyć obieraczki do warzyw, jeżeli jest wystarczająco szeroka. Jeżeli nie, to trzeba poradzić sobie nożem. 2. Na patelni grilowej lub zwykłej usmażyć paski cukini na małej ilości oleju. Cukinia musi się zrumienić i zmięknąć. Odstawić na bok na ręczniku papierowym. 3. Rzodkiewkę, ogórka, cebulę/szczypiorek drobno pokroić dodać do twarogu i śmietany. Doprawić przyprawami. 4. Faszerować paski cukini twarożkiem, zawijać i spinać wykałaczką.