Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak naprawdę środek roladek może być różny, ale dzisiaj zaproponuję roladki z cukinii z wkładką twarożkową.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
1. Cukinię pokroić wzdłuż na cieniutkie paseczki. Można użyć obieraczki do warzyw, jeżeli jest wystarczająco szeroka. Jeżeli nie, to trzeba poradzić sobie nożem. 2. Na patelni grilowej lub zwykłej usmażyć paski cukini na małej ilości oleju. Cukinia musi się zrumienić i zmięknąć. Odstawić na bok na ręczniku papierowym. 3. Rzodkiewkę, ogórka, cebulę/szczypiorek drobno pokroić dodać do twarogu i śmietany. Doprawić przyprawami. 4. Faszerować paski cukini twarożkiem, zawijać i spinać wykałaczką.