Do góry

Przekąski Przepis na:

Ruloniki z farszem pieczarkowym.

Ruloniki z farszem pieczarkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1849 Ocena: 29918

Dodano:

Odsłon: 27500

Ruloniki z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek i cebuli. Ruloniki są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu.

Składniki

  • ciasto francuskie 3 opakowania
  • farsz z pieczarek i cebuli
  • czarnuszka do posypania
  • jajko do posmarowania
  • FARSZ::
  • pieczarki 1 kg
  • cebula 3 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Natka pietruszki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ruloniki z farszem pieczarkowym.

Przygotowanie

  1. Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy. Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 4 równe części. Na każdy kawałek układamy łyżkę farszu i zawijamy w ruloniki. Uformowane ruloniki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się ruloników.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń