Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 502
Składniki
Do miękkiego masła wrzuć czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekany koperek i pietruszkę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
Ciasto wyrób na stolnicy a następnie rozwałkuj na duży prostokąt o grubości 4-5mm. Posmaruj ciasto masłem i potnij w paski na szerokość ok 5cm. Każdy pasek składaj w harmonijkę i układaj w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Po zapełnieniu całej tortownicy ciastem przykryj ściereczką i odstaw na 15min do wyrośnięcia.
Tortownice wrzuć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni, góra-dół i piecz przez 40min.
Zrób zaczyn z odrobiny wody, drożdży, cukru i łyżeczki mąki. Dokładnie wymieszaj żeby nie było grudek i zostaw do wyrośnięcia. Do osobnej miski wsyp mąkę, gotowy zaczyn, sól oraz olej i dokładnie wyrób ciasto. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 min.