Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Do miękkiego masła wrzuć czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekany koperek i pietruszkę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
Ciasto wyrób na stolnicy a następnie rozwałkuj na duży prostokąt o grubości 4-5mm. Posmaruj ciasto masłem i potnij w paski na szerokość ok 5cm. Każdy pasek składaj w harmonijkę i układaj w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Po zapełnieniu całej tortownicy ciastem przykryj ściereczką i odstaw na 15min do wyrośnięcia.
Tortownice wrzuć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni, góra-dół i piecz przez 40min.
Zrób zaczyn z odrobiny wody, drożdży, cukru i łyżeczki mąki. Dokładnie wymieszaj żeby nie było grudek i zostaw do wyrośnięcia. Do osobnej miski wsyp mąkę, gotowy zaczyn, sól oraz olej i dokładnie wyrób ciasto. Miskę przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 min.