Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4069
Dodano: 15.11.2010
Odsłon: 16023
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
filety rybne przyprawić sola. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w mące połaczonej z bułka tarta. Filety upiec na złoty kolor na oleju.
Do garnka wlać odrobine oleju i smażyć na nim marchew, pietruszkę i seler starte na grubej tarce.
cebulke podsmazyć na patelni.
gdy warzywa beda juz miekkie dodać do nich cebulkę przecier pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Poddusić jeszcze kilka minut by smaki sie przegryzły.
Na pólmisku ułozyć trochę warzyw na to rybkę, potem znowu warzywka. Konmczymy warstwą warzyw.
wstawiamy do lodowki. Najlepiej smakuje na drugi dzien:)
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

kmagg 30 października 2012Zgłoś do usunięcia
rybka - PIERWSZA KLASA :) zrobiłam na obiad i okazało się, że takie pyszności trzeba robić z podwójnych porcji bo każdy chciał dokładkę :)9 Kto głosował? | Odpowiedz

lejsi 29 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
przepis super,dzięki9 Kto głosował? | Odpowiedz

agolinka2010 26 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ano zrobiłam rybcię .PYCHOTA!!9 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 13 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
ja fileta kroje na kawałki jeszcze przed usmazeniem:)9 Kto głosował? | Odpowiedz

agolinka2010 11 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Chciałabym takie danie zrobić na Wigilię. W związku z tym mam pytanko: Czy ten filet rybny ma byc w całości czy można go pokroić na kawałeczki?9 Kto głosował? | Odpowiedz

jagodka213 19 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Jest pyszna i na ciepło i na zimno. Mniam...9 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
ale mi narobiłaś smaku na tę rybkę9 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
jak ja lubię taką rybke...9 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam rybkę po grecku9 Kto głosował? | Odpowiedz