Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: papier ryżowy makaron ryżowy warzywa: marchew, pietruszka, seler, por, cebula, papryka mięso (my używamy fileta z indyka; oczywiście można zrobić wersję bezmięsną – równie dobra ???? ) sos sojowy lub sos teryiaki przyprawy (my używamy przyprawy „pięć smaków” ale można wg uznania nawet samą sól i pieprz) opcjonalnie kiełki np. fasoli mung Warzywa należy pokroić na kosteczkę. Jeśli chodzi o farsz, to na rozgrzanej patelni smażymy mięso, potem również warzywa do miękkości, dodajemy makaron ryżowy (wcześniej wymoczony). Łączymy mięso z warzywami oraz makaronem i studzimy. Namoczony papier ryżowy, gdy zmięknie nakładamy na wystudzony farsz i zawijamy jak gołąbki. Potem smażymy całość do zarumienienia. To jest własny przepis, który próbowałem stworzyć na podstawie sajgonek z baru azjatyckiego w Poznaniu
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22795
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15199
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45715
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22795
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15199
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45715
Składniki
Warzywa należy pokroić na kosteczkę. Jeśli chodzi o farsz, to na rozgrzanej patelni smażymy mięso, potem również warzywa do miękkości, dodajemy makaron ryżowy (wcześniej wymoczony).
Łączymy mięso z warzywami oraz makaronem i studzimy. Namoczony papier ryżowy, gdy zmięknie nakładamy na wystudzony farsz i zawijamy jak gołąbki. Potem smażymy całość do zarumienienia. To jest własny przepis, który próbowałem stworzyć na podstawie sajgonek z baru azjatyckiego w Poznaniu