Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki: papier ryżowy makaron ryżowy warzywa: marchew, pietruszka, seler, por, cebula, papryka mięso (my używamy fileta z indyka; oczywiście można zrobić wersję bezmięsną – równie dobra ???? ) sos sojowy lub sos teryiaki przyprawy (my używamy przyprawy „pięć smaków” ale można wg uznania nawet samą sól i pieprz) opcjonalnie kiełki np. fasoli mung Warzywa należy pokroić na kosteczkę. Jeśli chodzi o farsz, to na rozgrzanej patelni smażymy mięso, potem również warzywa do miękkości, dodajemy makaron ryżowy (wcześniej wymoczony). Łączymy mięso z warzywami oraz makaronem i studzimy. Namoczony papier ryżowy, gdy zmięknie nakładamy na wystudzony farsz i zawijamy jak gołąbki. Potem smażymy całość do zarumienienia. To jest własny przepis, który próbowałem stworzyć na podstawie sajgonek z baru azjatyckiego w Poznaniu
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12438
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Składniki
Warzywa należy pokroić na kosteczkę. Jeśli chodzi o farsz, to na rozgrzanej patelni smażymy mięso, potem również warzywa do miękkości, dodajemy makaron ryżowy (wcześniej wymoczony).
Łączymy mięso z warzywami oraz makaronem i studzimy. Namoczony papier ryżowy, gdy zmięknie nakładamy na wystudzony farsz i zawijamy jak gołąbki. Potem smażymy całość do zarumienienia. To jest własny przepis, który próbowałem stworzyć na podstawie sajgonek z baru azjatyckiego w Poznaniu