Pyszne i łatwe danie. Idealne na imprezy.
Sakiewki francuskie ze szpinakiem
Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g mrożonego szpinaku
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 50 g sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- jajko
Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g mrożonego szpinaku
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 50 g sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- jajko

Etapy przygotowania
Szpinak wrzucamy na gorącą patelnie. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony , sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem.Ser ścieramy na tarce na duzych oczkach.

Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 33
Wielkopiątkowe specjały.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2252
Ostatnio komentowane przepisy

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 33
Wielkopiątkowe specjały.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2252


Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g mrożonego szpinaku
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 50 g sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- sól,pieprz
- jajko
Szpinak wrzucamy na gorącą patelnie. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony , sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem.Ser ścieramy na tarce na duzych oczkach.
Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.