Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry domowy wyrób, bez wędzenia i cudowania. Stary, dobry, domowy przepis dla każdego.
Mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy .papierowym ręcznikiem lub na kratce.Nadmiar mięsa wykrawamy, żeby został nam ładny kawałek. Pozostałe mięso kroimy w kostkę i robimy gulasz, dla uformowania przewiązujemy sznurkiem lub nie i przygotowujemy przyprawy peklujące.
Na 1 kg: łyżka soli peklującej, łyżka soli, dwie łyżki cukru, czosnek, pieprz i papryka. Mięso nacieramy solą, cukrem, czosnkiem i papryka z pieprzem, można dodać zmielone ziele i liść.
Przyprawione wstawiamy na trzy doby do lodówki.
Co 12 godzin przekładamy na drugą stronę i pozbywamy się soków, które się pojawią.Po peklowaniu na sucho, czas na dalszą obróbkę w garnku gotujemy wodę i.po zagotowaniu wkładamy zapeklowany kawałek, na 10 min do sparzenia.
Po 10 minutach zdejmujemy garnek z kuchenki schab zostawiamy we wrzątku, studzimy całkowicie i następnie ponownie parzymy na średnim ogniu do czasu 10 minut od zagotowania i znowu studzimy. Schłodzony schab osuszamy wieszając na kiju 1 godzinę lub w piekarniku na kratce 50 st.C, z włączonym termoobiegiem i uchyloną klapą/ 30 minut.,Potem chowamy do lodówki na 12 godzin i już !
Kanapki zrobione z chlebem domowego wypieku, swojską wędliną i pomidorkami ko...
Odsłon: 185
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 41
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 178
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 41
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 178
Składniki
Mięso myjemy w zimnej wodzie i osuszamy .papierowym ręcznikiem lub na kratce.Nadmiar mięsa wykrawamy, żeby został nam ładny kawałek. Pozostałe mięso kroimy w kostkę i robimy gulasz, dla uformowania przewiązujemy sznurkiem lub nie i przygotowujemy przyprawy peklujące. Na 1 kg: łyżka soli peklującej, łyżka soli, dwie łyżki cukru, czosnek, pieprz i papryka. Mięso nacieramy solą, cukrem, czosnkiem i papryka z pieprzem, można dodać zmielone ziele i liść. Przyprawione wstawiamy na trzy doby do lodówki. Co 12 godzin przekładamy na drugą stronę i pozbywamy się soków, które się pojawią.Po peklowaniu na sucho, czas na dalszą obróbkę w garnku gotujemy wodę i.po zagotowaniu wkładamy zapeklowany kawałek, na 10 min do sparzenia. Po 10 minutach zdejmujemy garnek z kuchenki schab zostawiamy we wrzątku, studzimy całkowicie i następnie ponownie parzymy na średnim ogniu do czasu 10 minut od zagotowania i znowu studzimy. Schłodzony schab osuszamy wieszając na kiju 1 godzinę lub w piekarniku na kratce 50 st.C, z włączonym termoobiegiem i uchyloną klapą/ 30 minut.,Potem chowamy do lodówki na 12 godzin i już !
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1734
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2406