Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny schabik w jarzynach
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 718
Składniki
schab umyć, dać do naczynia żaroodpornego, natrzeć przyprawami, polać olejem, marchewkę obrać i pokroić w kostkę, wsypać obok schabu i dodać zielony groszek, wlać 1/4 szklanki wody , dodać ziele i liście laurowe , przykryć naczynie folią aluminiową i piec ok 1,5 godziny, przed końcem pieczenia zdjąć folię aluminiową aby schab się zarumienił. Wyjąć schab z naczynia odstawić aby przestygł i pokroić w tym czasie zagęścić z sosem jarzyny i dodać śmietanę, zagotować doprawić do smaku włożyć do sosu mięso i podgrzać, posypać pokrojonym koperkiem