Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszny i aromatyczny sernik a przy tym nie wymagający dużo pracy :))
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
ciasto: wszystkie składniki wsypujemy do miseczki lub na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i z 1 części ciasta układać mniej więcej koło siebie takie kupki z kawałków ciasta.
Masa serowa: masło utrzeć z cukrem następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku, następnie ser, budynie, zapach lub startą skórkę, rodzynki. Do tych 6 białek możemy dodać jeszcze te 2 co zostały z ciasta i ubijamy na puszystą pianę. Delikatnie dodajemy do masy serowej i mieszamy. Gotową masę serową wykładamy na wcześniej poukładane kupki z ciasta. Wyrównujemy ser i układamy takie same kupki z ciemnego ciasta jak na spodzie. Pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę. Smacznego