Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące roladki, w ramach przekąski, czy przykładowo na kolację, dobre też na spotkanie ze znajomymi.
Miska, łyżka stołowa, papier do pieczenia, nóż
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 301
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1295
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 301
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1295
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszce ułożyć plastry sera w dwóch rzędach ( po cztery plastry obok siebie). Poukładane plastry sera nieco nachodziły na siebie. Ser wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut. W tym czasie wymieszać sałatę z pokrojonym kiszonym ogórkiem i pokrojonymi na mniejsze kawałki suszonymi pomidorami. Do sałatki dodać majonez i granulowany czosnek. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Ser po rozpuszczeniu przetopi się w serowy płat. Na serowym płacie ułożyć cienko pokrojone plastry wędzonego boczku. Na boczek wyłożyć przygotowaną, wymieszaną sałatkę. Zwinąć wszytko w roladę. Kroić ostrym nożem na porcje.