Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące roladki, w ramach przekąski, czy przykładowo na kolację, dobre też na spotkanie ze znajomymi.
Miska, łyżka stołowa, papier do pieczenia, nóż
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2908
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2908
Składniki
Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszce ułożyć plastry sera w dwóch rzędach ( po cztery plastry obok siebie). Poukładane plastry sera nieco nachodziły na siebie. Ser wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut. W tym czasie wymieszać sałatę z pokrojonym kiszonym ogórkiem i pokrojonymi na mniejsze kawałki suszonymi pomidorami. Do sałatki dodać majonez i granulowany czosnek. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Ser po rozpuszczeniu przetopi się w serowy płat. Na serowym płacie ułożyć cienko pokrojone plastry wędzonego boczku. Na boczek wyłożyć przygotowaną, wymieszaną sałatkę. Zwinąć wszytko w roladę. Kroić ostrym nożem na porcje.