Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące roladki, w ramach przekąski, czy przykładowo na kolację, dobre też na spotkanie ze znajomymi.
Miska, łyżka stołowa, papier do pieczenia, nóż
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5737
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 124
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszce ułożyć plastry sera w dwóch rzędach ( po cztery plastry obok siebie). Poukładane plastry sera nieco nachodziły na siebie. Ser wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut. W tym czasie wymieszać sałatę z pokrojonym kiszonym ogórkiem i pokrojonymi na mniejsze kawałki suszonymi pomidorami. Do sałatki dodać majonez i granulowany czosnek. Wszystko wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Ser po rozpuszczeniu przetopi się w serowy płat. Na serowym płacie ułożyć cienko pokrojone plastry wędzonego boczku. Na boczek wyłożyć przygotowaną, wymieszaną sałatkę. Zwinąć wszytko w roladę. Kroić ostrym nożem na porcje.