Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała sałatka śledziowa. Możemy ją podać i w wigilię i następnego dnia, w święto Bożego Narodzenia. Sałatka wzbogacona o sos, którego najważniejszym składnikiem jest bryndza i jej wyrazisty smak nadający śledziom wyjątkowego smaku!
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 555
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 203
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 96
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 555
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się...
Odsłon: 203
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 96
Składniki
Czosnek obieramy, kroimy, rozcieramy z pieprzem, odrobiną soli i bryndzą na gładką masę. Śmietanę i majonez łączymy z bryndzą i czosnkiem. Tak przygotowany sos mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, groszkiem, papryką i ogórkiem również pokrojonymi w kosteczkę. Filety porcjujemy, układamy na półmisku i polewamy sosem. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki, aby się schłodziły. Przed wydaniem na stół posypujemy świeżo posiekaną natką. Śledź po góralsku gotowy!