Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po arabsku

Śledzie po arabsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 2147

Śledzie z ostrzejsza nutą przyprawy harris oraz zata'em.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe namaczamy 6 godzin w wodzie (co 2 godziny wymieniamy wodę). Kroimy go na mniejsze części.
    Ogórek oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Marchewkę ścieramy
    na tarce o grubych oczkach. Koperek siekamy. Por kroimy.

    Olej rydzowy mieszamy z miodem, harrisa, zatarem i pieprzem. Do oleju z przyprawami dodajemy śledzie oraz warzywa. Delikatnie mieszamy wszystko i przekładamy do słoika. Wkładamy do lodówki na 2 dni. Po tym czasie możemy zajadać się śledziem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 stycznia 2018 Śledziki zawsze, a jeszcze z takimi przyprawami, to na pewno Niebo :D


p.s. mała literówka w opisie ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń