Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Sposób wykonania sałatki: Cebulę kroimy w drobne półkrążki. Zalewamy wrzątkiem, solimy, dodajemy 2 łyżki cukru i łyżkę octu. Zostawiamy na ok. 15 minut. Cebulę wyciskamy, dodajemy puszkę groszku i majonez.
Przygotowanie śledzi: Gotowe matiasy moczymy ok. 2 godzin w mleku. Odsączamy doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Wokół jajek owijamy wcześniej przygotowane śledzie. Sałatkę układamy w kopczyki na półmisku.Na sałatce kładziemy ugotowane na twardo jajka (ścięte od spodu). Za pomocą szprycy dekorujemy jajka majonezem. Delikatnie obsypujemy słodką, czerwoną papryką i dekorujemy według uznania.