Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3216
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6673
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9583
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3216
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6673
Składniki
Śledzie opłucz pod bieżąca wodą, a następnie w misce zalej je wodą (lub mlekiem) i włóż do lodówki na całą noc.
Śledzie wyjmij z wody, opłucz i pokrój na mniejsze kawałki. Do wysokiej miski lub pojemnika blendera przełóż musztardę, miód i ocet. Miód musi być płynny, w razie potrzeby lekko go podgrzej. Całość ubijaj ręcznie, mikserem lub blenderem stopniowo dolewając olej. Gotowy sos musztardowy jest gęsty o jednolitej konsystencji.
Dopraw sos solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem. Śledzie układaj warstwowo i zalewając je sosem tak, aby każdy kawałek był obtoczony w sosie.