Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia przekąska i bardzo smaczna
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416044
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416044
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Na cieście ułożyć szynkę. Szczypiorek drobno posiekać i posypać szynkę. Następnie posypać wszystko żółtym serem startym na tarce, solą i pieprzem.
Zwijamy roladę.
Kroimy na kawałki grubości 2 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Górę i boki ślimaczków smarujemy rozbełtanym jajkiem,
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ślimaczki 30 minut.