Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia przekąska i bardzo smaczna
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15156
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15156
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Na cieście ułożyć szynkę. Szczypiorek drobno posiekać i posypać szynkę. Następnie posypać wszystko żółtym serem startym na tarce, solą i pieprzem.
Zwijamy roladę.
Kroimy na kawałki grubości 2 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Górę i boki ślimaczków smarujemy rozbełtanym jajkiem,
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ślimaczki 30 minut.