Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia przekąska i bardzo smaczna
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4557
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 721
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Na cieście ułożyć szynkę. Szczypiorek drobno posiekać i posypać szynkę. Następnie posypać wszystko żółtym serem startym na tarce, solą i pieprzem.
Zwijamy roladę.
Kroimy na kawałki grubości 2 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Górę i boki ślimaczków smarujemy rozbełtanym jajkiem,
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy ślimaczki 30 minut.