Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, prosta i smaczna przekąska czyli zapiekane koreczki z suszonych śliwek i żółtego sera owinięte plasterkami boczku to znakomita propozycja na Sylwestra a także inne domowe imprezy. Słodka śliwka i lekko słony boczek świetnie komponuje się z roztopionym żółty serem, tworząc znakomity efekt smakowy.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1142
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 99
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10569
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1142
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 99
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10569
Składniki
Plastry boczku kroimy na pół, a żółty ser w grubsze, około 2 cm prostokąty. Na każdym plastrze boczku umieszczamy suszoną śliwkę, na śliwce plaster żółtego sera, całość zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Zawinięte roladki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 st. C i zapiekamy około 10 minut.