Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone kawałki drobiu do chleba.

Smażone kawałki drobiu do chleba.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1422 Ocena: 18414

Dodano:

Odsłon: 1962

Kawałki drobiu nie tylko są smaczne z ziemniakami i surówką, ale i również z domowego, wypieku chlebem.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z pieprzu, soli, pieprzu ziołowego, czosnku granulowanego,ziół prowansalskich sporządzamy mieszankę, którą dobrze nacieramy każdy kawałek kurczaka. Natarte kawałki z kurczaka w misce zakrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.

  2. Po tym czasie smażymy na gorącym oleju, każdy kawałek na rumiany kolor. Usmażone kawałki z kurczaka podajemy jako ciepłą przekąskę. Świetnie smakują ze świeżym, upieczonym, domowym chlebem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń