Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki drobiu nie tylko są smaczne z ziemniakami i surówką, ale i również z domowego, wypieku chlebem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5288
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 838
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1308
Składniki
Z pieprzu, soli, pieprzu ziołowego, czosnku granulowanego,ziół prowansalskich sporządzamy mieszankę, którą dobrze nacieramy każdy kawałek kurczaka. Natarte kawałki z kurczaka w misce zakrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.
Po tym czasie smażymy na gorącym oleju, każdy kawałek na rumiany kolor. Usmażone kawałki z kurczaka podajemy jako ciepłą przekąskę. Świetnie smakują ze świeżym, upieczonym, domowym chlebem. Smacznego!!!