Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,tanie i szybkie...
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 110
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1902
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 110
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1902
Składniki
Kwiaty myjemy bardzo dokladnie pod biezaca woda .Usuwamy bardzo delikatnie preciki kwiatow.Osuszamy bardzo starannie recznikami papierowymi.
Jajka rozmacamy widelcem.Dodajemy sol,pieprz,parmezan i ociupinke mleka.Na patelni rozgrzewamy dosc spora ilosc oleju(kwiaty powinny byc zanuzone).Kwiaty maczamy w jajku potem w bulce tartej i kladziemy na bardzo mocno rozgrzany olej.Po 30 sekundach zmniejszamy temperature oleju .Kwiaty smazymy z obu stron.Pod koniec smazenia podkrecamy znowu gaz(dzieki temu kwiaty beda bardzo chrupiace).Odsaczamy na reczniku papierowym i zajadamy.