Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,tanie i szybkie...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1357
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3518
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
Kwiaty myjemy bardzo dokladnie pod biezaca woda .Usuwamy bardzo delikatnie preciki kwiatow.Osuszamy bardzo starannie recznikami papierowymi.
Jajka rozmacamy widelcem.Dodajemy sol,pieprz,parmezan i ociupinke mleka.Na patelni rozgrzewamy dosc spora ilosc oleju(kwiaty powinny byc zanuzone).Kwiaty maczamy w jajku potem w bulce tartej i kladziemy na bardzo mocno rozgrzany olej.Po 30 sekundach zmniejszamy temperature oleju .Kwiaty smazymy z obu stron.Pod koniec smazenia podkrecamy znowu gaz(dzieki temu kwiaty beda bardzo chrupiace).Odsaczamy na reczniku papierowym i zajadamy.