Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,tanie i szybkie...
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 90
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1205
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 90
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1205
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Składniki
Kwiaty myjemy bardzo dokladnie pod biezaca woda .Usuwamy bardzo delikatnie preciki kwiatow.Osuszamy bardzo starannie recznikami papierowymi.
Jajka rozmacamy widelcem.Dodajemy sol,pieprz,parmezan i ociupinke mleka.Na patelni rozgrzewamy dosc spora ilosc oleju(kwiaty powinny byc zanuzone).Kwiaty maczamy w jajku potem w bulce tartej i kladziemy na bardzo mocno rozgrzany olej.Po 30 sekundach zmniejszamy temperature oleju .Kwiaty smazymy z obu stron.Pod koniec smazenia podkrecamy znowu gaz(dzieki temu kwiaty beda bardzo chrupiace).Odsaczamy na reczniku papierowym i zajadamy.