Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone nadziewane ogórki

Smażone nadziewane ogórki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2446 Ocena: 16430

Dodano:

Odsłon: 4851

Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska.

Składniki

  • ogórek zielony 70 dag
  • Kasza gryczana 30 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • mięso ugotowane 30 dag ( dowolne)
  • sól i pieprz do smaku
  • świeży koperek
  • olej do smażenia
  • Składniki na ciasto:
  • mąka 12 dag
  • Jajo kurze 2 szt
  • olej 4 dag
  • woda kilka łyżek
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Smażone nadziewane ogórki

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:

    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

    Wykonanie:

    Kaszę ugotować w osolonej wodzie i połączyć ze zmielonym mięsem. Cebulę obrać , posiekać i usmażyć na odrobinie tłuszczu razem z koperkiem i pieprzem do smaku, po czym połączyć z kaszą. Ogórki obrać, wydrążyć nasiona. Pustą przestrzeń napełnić farszem i pokroić na 2-3 części. Następnie panierować w przygotowanym cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń