Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sposób na szybką i smaczną przekąskę.
Pomidory oczyścić, umyć, pokroić na duże kawałki. Cebule obrać, grubo posiekać lub pokroić na cząstki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Kabanosy pokroić w grube plasterki. Mozzarellę osączyć z zalewy (miniaturowe kulki dodajemy do potrawy w całości, ser w jednym kawałku należy pokroić w kostkę).
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, na silnym ogniu szybko obsmażyć pokrojone kabanosy. Wyjąć łyżką cedzakową, a na tłuszcz ze smażenia włożyć pomidory, cebulę i czosnek, dusić bez przykrycia przez 6-8 minut, aż z pomidorów odparuje nadmiar soku.
Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i ew. szczyptą cukru. Dodać kabanosy i mozzarellę, wymieszać.
Udekorować gałązkami oregano i ew. listkami bazylii. Podawać z bagietką lub ciabattą. Do popicia najlepsze będzie wytrawne czerwone wino, które w upały warto rozcieńczyć gazowaną wodą mineralną.
Możemy ją urozmaicić, dodając pieczarki i inne ulubione warzywa.
Odsłon: 28971
szybka i smaczna pizza :)
Odsłon: 7554
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 26
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1793
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 181
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32551
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 26
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1793
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 181
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32551
Składniki
Pomidory oczyścić, umyć, pokroić na duże kawałki. Cebule obrać, grubo posiekać lub pokroić na cząstki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Kabanosy pokroić w grube plasterki. Mozzarellę osączyć z zalewy (miniaturowe kulki dodajemy do potrawy w całości, ser w jednym kawałku należy pokroić w kostkę).
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, na silnym ogniu szybko obsmażyć pokrojone kabanosy. Wyjąć łyżką cedzakową, a na tłuszcz ze smażenia włożyć pomidory, cebulę i czosnek, dusić bez przykrycia przez 6-8 minut, aż z pomidorów odparuje nadmiar soku.
Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i ew. szczyptą cukru. Dodać kabanosy i mozzarellę, wymieszać.
Udekorować gałązkami oregano i ew. listkami bazylii. Podawać z bagietką lub ciabattą. Do popicia najlepsze będzie wytrawne czerwone wino, które w upały warto rozcieńczyć gazowaną wodą mineralną.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 537
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 656