Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sposób na szybką i smaczną przekąskę.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 179
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22409
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 179
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22409
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Składniki
Pomidory oczyścić, umyć, pokroić na duże kawałki. Cebule obrać, grubo posiekać lub pokroić na cząstki. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Kabanosy pokroić w grube plasterki. Mozzarellę osączyć z zalewy (miniaturowe kulki dodajemy do potrawy w całości, ser w jednym kawałku należy pokroić w kostkę).
Na dużej patelni rozgrzać oliwę, na silnym ogniu szybko obsmażyć pokrojone kabanosy. Wyjąć łyżką cedzakową, a na tłuszcz ze smażenia włożyć pomidory, cebulę i czosnek, dusić bez przykrycia przez 6-8 minut, aż z pomidorów odparuje nadmiar soku.
Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i ew. szczyptą cukru. Dodać kabanosy i mozzarellę, wymieszać.
Udekorować gałązkami oregano i ew. listkami bazylii. Podawać z bagietką lub ciabattą. Do popicia najlepsze będzie wytrawne czerwone wino, które w upały warto rozcieńczyć gazowaną wodą mineralną.