Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe smażone tuszki morszczuka. Polecam.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 369
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 120
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 369
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 120
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Składniki
Oczyszczone, wypłukane w bieżącej wodzie tuszki osuszamy ręczniczkami papierowymi. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i solą, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone tuszki układamy na talerzu, dekorujemy plasterkiem cytryny i bazylią. Podajemy z chlebem. Smacznego!!!