Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażony Camembert

Smażony Camembert

Autor:

Przepisów i artykułów: 559 Ocena: 7887

Dodano:

Odsłon: 462

Camembert to ser pleśniowy, możemy dostać do w różnych smakach. Mój akurat jest naturalny bez dodatku ziół. Ser w krążku należy pokroić na cztery części. Może służyć, jako przekąska lub dodatek do sałatki.

Składniki

  • 1 jajko
  • bułkę tartą
  • masło klarowane do smażenia.
  • krążek sera
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażony Camembert

Przygotowanie

  1. Jeśli lubicie smak ziół i przypraw, można za eksperymentować. Należy je wymieszać z jajkiem,

    Pokrojone kawałki sera, obtaczamy w rozbełtanym jajku i panierujemy bułką tartą.

    Smażymy na maśle klarowanym.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń