Sos tatarski siostry Anastazji to cudowne połączenie chrupiących i kremowych składników. Stanowi świetny dodatek do gotowanych jajek lub domowej, pieczonej wędliny. Sos tatarski siostry Anastazji Siostra Anastazja Pustelnic dzieli się w internecie wieloma recepturami na pyszności. Jednym z kultowych przepisów zakonnicy jest ten na sos tatarski z groszkiem. Siostra Anastazja używa też do jego przygotowania kiszonych ogórków, marynowanych pieczarek, majonezu czy musztardy. Wszystko doprawia solą i pieprzem, nie zapominając również o zdrowej zieleninie. Sos tatarski z groszkiem siostry Anastazji Wielkanoc to czas, w którym sos tatarski siostry Anastazji może świetnie się przydać. Pasuje nie tylko do klasycznych jajek na twardo czy tych faszerowanych pieczarkami lub szynką, ale też do soczystej, domowej wędliny. Do czego jeszcze dodać sos tatarski? Sałatka siostry Anastazji z koperkiem w roli głównej sprawdzi się idealnie. Jeśli chcesz wypróbować przepis na tę apetyczną przekąskę, link znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-salatka-koperkowa-siostry-anastazji,1974093,smaker.html
Sos tatarski siostry Anastazji
Składniki
- 4 kiszone ogórki
- 1 słoik marynowanych pieczarek
- puszka groszku konserwowego
- 4 łyżki majonezu
- 6 łyżeczek musztardy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- koperek
Składniki
- 4 kiszone ogórki
- 1 słoik marynowanych pieczarek
- puszka groszku konserwowego
- 4 łyżki majonezu
- 6 łyżeczek musztardy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- koperek

Etapy przygotowania
Majonez łączymy z musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski i mieszamy. Sos tatarski siostry Anastazji podajemy z wędliną lub gotowanymi jajkami.
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki wyciągamy ze słoika i kroimy na mniejsze kawałki. Zielony groszek odsączamy z zalewy.
Natkę pietruszki i koperek płuczemy pod wodą, odsączamy i drobno siekamy.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 185
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 185



Składniki
- 4 kiszone ogórki
- 1 słoik marynowanych pieczarek
- puszka groszku konserwowego
- 4 łyżki majonezu
- 6 łyżeczek musztardy
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- koperek
Majonez łączymy z musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski i mieszamy. Sos tatarski siostry Anastazji podajemy z wędliną lub gotowanymi jajkami.
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki wyciągamy ze słoika i kroimy na mniejsze kawałki. Zielony groszek odsączamy z zalewy.
Natkę pietruszki i koperek płuczemy pod wodą, odsączamy i drobno siekamy.
mieszanka pokrojonych owoców w puszce.
co to sa owoce koktailowe
Fajne, zabieram do ulubionych :-)