Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie paczuszki z płatów ryżowych wypełnione warzywami, tofu, ziołami i kiełkami w pysznym, kwaśno-słodkim sosie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115383
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1333
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115383
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1333
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Składniki
Wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać (żeby cukier się rozpuścił) i odstawić. Tofu pokroić na cienkie, podłużne pałeczki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć tofu na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku/ Marchewki i ogórek pokroić w cienkie paseczki. Papier ryżowy zmoczyć ( postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Na papierze układać tofu, marchewkę, ogórek, zioła i trochę kiełków –zawinąć w roladki. Podawać z sosem do maczania.