Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
u mnie w domu znika błyskawicznie jest chrupiąca smaczna pasuje do wszystkiego a nawet sama w sobie jako przekąska ...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414820
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2404
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3860
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414820
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2404
Składniki
Kapustę pekińską zszatkować dość drobno. Pora pokroić w cienkie półksiężyce. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek poszatkować.
Wszystkie składniki połączyć w proporcjach wg uznania następnie posolić skropić sokiem z cytryny dobrze wymieszać i odstawić na pól godziny. Następnie obficie polać oliwą z oliwek doprawić do smaku wg uznania posypać koperkiem i odstawić na jakieś jeszcze 15-30min.
Zamiast oliwy z oliwek można dodać dobrej jakości olej- wersja tańsza . Zamiast ogórków kiszonych mogą być konserwowe ale wg mnie lepsze kiszone - równoważą słodkie jabłko i marchewkę. Smacznego