Do góry

Przekąski Przepis na:

Suszona śliwka smazona w boczku wedzonym

Suszona śliwka smazona w boczku wedzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3088

Dodano:

Odsłon: 4420

Szybciutko, efektownie i pysznie. Wspaniala przekaska na wieksze i mniejsze okazje :-)

Składniki

  • Sliwki suszone (lub wedzone) - ilosc wg uznania
  • boczek wedzony w dlugich, cienkich plastrach
  • smalec - 1 lyzka
  • wykalaczki
  • opcjonalnie serek Camembert
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sliweczki (po 1 calej) zawijamy w plastry boczku (takze po jednym).
    Kladziemy na patelnie z rozgrzanym smalcem.
    Przykrywamy pokrywka. Smazymy po 2 minutki z kazdej ze stron.
    Osuszamy na reczniku papierowym.
    Do tychze koreczkow(po wystudzeniu) mozna dodac po kawaleczku sera Camembert.

    Pychotka!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 01 lutego 2018 jak ja mogłam przegapić takie pyszności/ superrr:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 stycznia 2018 nie dosc ze wyglada rewelacyjnie, to musi smakowac oblednie :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 stycznia 2018 Miodzio to wygląda i zapewne tak też smakuje :D
Do tego, to jakieś dobre winko by się przydało, bo o czymś mocniejszym nie będę teraz wspominał xD
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń