Przekąski Przepis na:
Suszona śliwka smazona w boczku wedzonym


Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3088
Dodano: 29.01.2018
Odsłon: 4420
Szybciutko, efektownie i pysznie. Wspaniala przekaska na wieksze i mniejsze okazje :-)
Składniki
- Sliwki suszone (lub wedzone) - ilosc wg uznania
- boczek wedzony w dlugich, cienkich plastrach
- smalec - 1 lyzka
- wykalaczki
- opcjonalnie serek Camembert
5-6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Sliweczki (po 1 calej) zawijamy w plastry boczku (takze po jednym).
Kladziemy na patelnie z rozgrzanym smalcem.
Przykrywamy pokrywka. Smazymy po 2 minutki z kazdej ze stron.
Osuszamy na reczniku papierowym.
Do tychze koreczkow(po wystudzeniu) mozna dodac po kawaleczku sera Camembert.
Pychotka!!
Komentarze do przepisu (7)

Docherro 01 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
jak ja mogłam przegapić takie pyszności/ superrr:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 29 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
nie dosc ze wyglada rewelacyjnie, to musi smakowac oblednie :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 29 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Miodzio to wygląda i zapewne tak też smakuje :DDo tego, to jakieś dobre winko by się przydało, bo o czymś mocniejszym nie będę teraz wspominał xD Odpowiedzi: 2 ▼
2 Kto głosował? | Odpowiedz