Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na kolejne szaszłyki z grilla , pogoda dopisała więc czas zacząć grillowanie. Szaszłyki z białą kiełbasą oraz warzywami wyszły pyszne, a do tego ziemniaki z popiołu. Nic więcej nie trzeba .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5333
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12936
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4680
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6074
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5333
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12936
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4680
Składniki
Nieduże ziemniaki obrać, opłukać, a następnie lekko podgotować, odcedzić i wystudzić. Paprykę czerwoną oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę czerwoną i żółtą obrać i pokroić w grubsze plastry. Wszystkie składniki skropić oliwą. Na patyczki do szaszłyków nabijać zaczynając od papryki na przemian warzywa i kiełbaskę. Pamiętajmy, że kończymy również papryką. Szaszłyki oprószamy ulubioną przyprawą, układamy na tacce i wkładamy do rozgrzanego grilla. Grillujemy co jakiś czas obracając szaszłyki. Grillujemy do miękkości warzyw i przyrumienienia kiełbasek. Smacznego.