Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek to doskonały przepis na pyszną, chrupiącą przekąskę. Szaszłyki można zrobić w piekarniku z opcją grillowania lub na grillu. Łagodnie przyprawiony boczek zasmakuje każdemu.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 84
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4445
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 25
Dziś do pracy.
Odsłon: 572
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 84
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4445
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 25
Dziś do pracy.
Odsłon: 572
Składniki
Boczek pokroić na długie, grubsze plastry. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem z cytryną oraz przyprawami w ilości według uznania. Boczek włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Następnie plastry boczku zrolować z papryką i ogórkiem i ponabijać na szaszłyki, tworząc tunel. Przygotowane szaszłyki piec na grillu lub na blaszce w piekarniku nagrzanym do 180st. do momentu aż się zarumienią. Przygotowane szaszłyki podajemy z musztardą lub przygotowanym ulubionym sosem.