Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek to doskonały przepis na pyszną, chrupiącą przekąskę. Szaszłyki można zrobić w piekarniku z opcją grillowania lub na grillu. Łagodnie przyprawiony boczek zasmakuje każdemu.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2423
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 516
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2423
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 516
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Boczek pokroić na długie, grubsze plastry. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki. Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem z cytryną oraz przyprawami w ilości według uznania. Boczek włożyć do marynaty, dokładnie wymieszać. Następnie plastry boczku zrolować z papryką i ogórkiem i ponabijać na szaszłyki, tworząc tunel. Przygotowane szaszłyki piec na grillu lub na blaszce w piekarniku nagrzanym do 180st. do momentu aż się zarumienią. Przygotowane szaszłyki podajemy z musztardą lub przygotowanym ulubionym sosem.