Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jakiś czas "chodziły" za mną szaszłyki. Wreszcie się zmobilizowałam. Liczyłam, że uda mi się upiec je na grillu. Niestety pogoda się zepsuła i pozostał mi piekarnik. Rodzina i tak zadowolona.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4287
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2570
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3257
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11238
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4287
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2570
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3257
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11238
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki z oliwą i przyprawą do indyka. Zamarynować. Dać na 1-2 godziny do lodówki. Paprykę pokroić na kwadraty. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić na ósemki. Przygotować ruszt lub tackę i patyczki. Nadziewać na patyczki warzywa i mięso. Ułożyć na ruszcie. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec 35-40 min. Podawać z surówką, sałatką lub ziemniakami.