Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jakiś czas "chodziły" za mną szaszłyki. Wreszcie się zmobilizowałam. Liczyłam, że uda mi się upiec je na grillu. Niestety pogoda się zepsuła i pozostał mi piekarnik. Rodzina i tak zadowolona.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4586
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki z oliwą i przyprawą do indyka. Zamarynować. Dać na 1-2 godziny do lodówki. Paprykę pokroić na kwadraty. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić na ósemki. Przygotować ruszt lub tackę i patyczki. Nadziewać na patyczki warzywa i mięso. Ułożyć na ruszcie. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec 35-40 min. Podawać z surówką, sałatką lub ziemniakami.