Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już jakiś czas "chodziły" za mną szaszłyki. Wreszcie się zmobilizowałam. Liczyłam, że uda mi się upiec je na grillu. Niestety pogoda się zepsuła i pozostał mi piekarnik. Rodzina i tak zadowolona.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3189
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 776
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 269
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 212
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3189
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 776
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 269
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki z oliwą i przyprawą do indyka. Zamarynować. Dać na 1-2 godziny do lodówki. Paprykę pokroić na kwadraty. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić na ósemki. Przygotować ruszt lub tackę i patyczki. Nadziewać na patyczki warzywa i mięso. Ułożyć na ruszcie. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec 35-40 min. Podawać z surówką, sałatką lub ziemniakami.