Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz możliwości grillowania w ogródku lub pogoda nie dopisała, zawsze możesz upiec szaszłyki w piekarniku. Sposób przygotowania jest taki sam, a pieczenie trwa tylko 20 minut! Przepis na szaszłyki możesz dowolnie modyfikować, mięso łączyć z owocami lub ulubionymi warzywami.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1515
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 240
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 249
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 243
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8859
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1515
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 240
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 249
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 243
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8859
Składniki
Do miski wlej 2 łyżki oliwy i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Wszystko ze sobą wymieszaj.
Kurczaka pokrój w dużą kostkę, wrzuć do miski z marynatą i wymieszaj. Każdy z kawałków powinien być pokryty olejem i przyprawami. Odstaw do lodówki najlepiej na 24 godziny.
Papryki podziel na większe kawałki, a cebule pokrój na ósemki. Wszystkie warzywa wrzuć do miski i skrop łyżką oleju.
Na drewniane patyczki do szaszłyków nabijaj naprzemiennie mięso, papryki i cebule.
Szaszłyki przełóż do naczynia żaroodpornego lub ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 20 minut. W połowie czasu pieczenia obróć szaszłyki, dzięki temu upieką się równomiernie.