Do góry

Przekąski Przepis na:

Szybka kolacja na ciepło lub sycąca przekąska dla gości. Przepis warto zapamiętać

Szybka kolacja na ciepło lub sycąca przekąska dla gości. Przepis warto zapamiętać

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1510

Dodano:

Odsłon: 40570

Bułeczki z aromatycznym farszem grzybowym można serwować na wiele sposobów. Doskonale sprawdzą się w roli ciepłej przekąski dla gości lub bardzo smacznej i sycącej kolacji.

Składniki

  • 4 bułki pełnoziarniste
  • 2 papryki czerwone
  • 4 jajka
  • Dwie garści ulubionych grzybów, np. sezonowych albo pieczarek
  • 4 plastry szynki (opcjonalnie)
  • 2 łyżki masła
  • 1 czerwona cebula
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • Zielenina (np. natka pietruszki) do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szybka kolacja na ciepło lub sycąca przekąska dla gości. Przepis warto zapamiętać

Przygotowanie

  1. Bułki przekrój na pół. Paprykę umyj, wydrąż gniazda nasiennie i pokrój drobno. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na małe kawałki. Grzyby umyj, drobno pokrój i podsmaż na maśle do zarumienienia.

  2. Wydrąż trochę środka z każdej z połówek bułek. Podziel składniki na 8 części i nakładaj na każdą połówkę jedną część. Układaj dowolnie, wedle życzenia, możesz wszystko delikatnie wymieszać i wówczas rozdzielać na połówki bułek (patrz zdjęcie).

  3. W międzyczasie piekarnik nagrzej do 170 stopni. Gotowe bułeczki włóż dosłownie na 5 minut, by były lekko ciepłe i chrupiące. Na koniec udekoruj natką pietruszki. Gotowe! Proste, a pyszne i szybkie w przygotowaniu! Bułeczki są też bardzo pożywne i sycące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń