Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało czasu a chęci duże. Szybka i smaczna przekąska
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 97
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 64
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 97
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 64
Składniki
Pomidorki kroimy w ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek. Następnie dodajemy ostrą i słodką paprykę. Energicznie mieszamy po czym dodajemy pomidorki. Smażymy całość ok. 7 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta. Wyrabiamy. Formujemy okrąg wielkości patelni a której smażymy ciasto przez 7- 8 minut z obu stron bez dodatku tłuszczu. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do najwyższej temperatury. Gdy ciasto się przesmaży zdejmujemy je z patelni rozsmarowujemy sos, posypujemy serem i kładziemy ulubione dodatki. Wstawiamy do piekarnika na 4 - 5 minut. I gotowe.