Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało czasu a chęci duże. Szybka i smaczna przekąska
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Pomidorki kroimy w ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy czosnek. Następnie dodajemy ostrą i słodką paprykę. Energicznie mieszamy po czym dodajemy pomidorki. Smażymy całość ok. 7 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W misce mieszamy wszystkie składniki ciasta. Wyrabiamy. Formujemy okrąg wielkości patelni a której smażymy ciasto przez 7- 8 minut z obu stron bez dodatku tłuszczu. W między czasie rozgrzewamy piekarnik do najwyższej temperatury. Gdy ciasto się przesmaży zdejmujemy je z patelni rozsmarowujemy sos, posypujemy serem i kładziemy ulubione dodatki. Wstawiamy do piekarnika na 4 - 5 minut. I gotowe.