Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siła tkwi w prostocie. Jeśli macie ochotę przygotować smaczną i sycącą przekąskę na spotkanie z gośćmi, przetestujcie ten przepis na paszteciki z nadzieniem grzybowym - wystarczy kilka minut roboty, a efekt powala na kolana.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 124
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2738
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3608
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 538
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6539
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 124
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2738
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3608
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 538
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6539
Składniki
Cebulkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Mięso umyj, pokrój w kostkę i również podsmaż. To samo zrób z grzybami. Wszystko razem wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
Ciasto rozwiń. Podziel na 8 kawałków. Na każdy nałóż po równo mięsa, grzybów i cebulki. Zwiń w paszteciki. Posmaruj wierzch roztrzepanym żółtkiem.
Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Piecz ok. 15 minut, aż paszteciki się zarumienią.
Przed podaniem paszteciki ostudź. Świetnie smakują jako dodatki do zup, ale podane samodzielnie również będą wyborne.