Do góry

Przekąski Przepis na:

Tą przekąską zrobisz wrażenie na gościach. Ekspresowo znika z talerzy

Tą przekąską zrobisz wrażenie na gościach. Ekspresowo znika z talerzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1512

Dodano:

Odsłon: 66733

Siła tkwi w prostocie. Jeśli macie ochotę przygotować smaczną i sycącą przekąskę na spotkanie z gośćmi, przetestujcie ten przepis na paszteciki z nadzieniem grzybowym - wystarczy kilka minut roboty, a efekt powala na kolana.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 piersi z kurczaka
  • Dwie garści ulubionych grzybów
  • Garść pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 żółtko
  • Pieprz i sól
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tą przekąską zrobisz wrażenie na gościach. Ekspresowo znika z talerzy

Przygotowanie

  1. Cebulkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Mięso umyj, pokrój w kostkę i również podsmaż. To samo zrób z grzybami. Wszystko razem wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

  2. Ciasto rozwiń. Podziel na 8 kawałków. Na każdy nałóż po równo mięsa, grzybów i cebulki. Zwiń w paszteciki. Posmaruj wierzch roztrzepanym żółtkiem.

  3. Piekarnik nagrzej do 180 stopni Celsjusza. Piecz ok. 15 minut, aż paszteciki się zarumienią.

  4. Przed podaniem paszteciki ostudź. Świetnie smakują jako dodatki do zup, ale podane samodzielnie również będą wyborne. 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 07 października Super pomysł na pyszną i szybką przekąskę:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń